Finnflite

Finnflite toimii alansa ensimmmäisinä Pohjoismaissa ja Euroopassa Cessna Caravan turbiinikoneella toimivana lentoyhtiönä.
 
Cessna caravan lentokoneet ovat lentäneet jo vuosikymmeniä ympäri maailmaa. Lentokone soveltuu erittäin monipuoliseen lentotoimintaan myöskin lyhyiltä ja valvomattomilta lentokentiltä tai kellukkeilla operoitaessa vedestä.
 
Finnflite haluaa tuoda lentämiseen uuden aikakauden kustannustehokkailla ja joustavilla lentopalveluilla. Tervetuloa kyytiin. Meille matka on yhtä tärkeä kuin perillepääsy!

Lentoturvallisuus

Euroopan kaupallisen ilmailun määräysten noudattaminen takaa turvallisen lentotoiminnan. Euroopan määräykset ovat yhdet tiukimmista koko maailmassa. Finnfliten koko toiminnan perustana on turvallinen lentotoiminta.
Finnflite on valinnut lentokalustoksi yhden maailman eniten käytetyimmistä konetyypeistä eli Cessna Caravanin. Vuosikymmenien lentotoiminta ja tyypin kehitys vuodesta 1982 takaa luotettavan ja turvallisen lentokyydin olitpa menossa valvomattomalle lentopaikalle jossa on lyhyet kiitotiet tai suoraan kaupungin keskustaan kellukkeilla.
Finnflite käyttää aina 2 lentäjää lennoillaan. Lentäjät käyvät läpi alkoholitestauksen ennen jokaista lentoa. Finnfliten lentäjillä on pitkä kokemus muista suurista lentoyhtiöistä tai ilmavoimista. Finnfliten lennolla olet turvallisissa käsissä!
 

Kustannustehokkuus

Matkustamon tilavuus

Pilatus PC-12 NG:n matkustamon tilavuus (9,3m³) vastaa lähes täydellisesti Grand Caravanin matkustamon tilavuutta (9,6 m³), mutta on huomattavasti suurempi kuin TBM 850 -koneella (3,4 m³). Katso Kuvio A.

Huom! Taulukossa määreet kuutiojalkoina. 1 ft³ = 0,0283 m³

Kustannukset per kilometri

Kuviossa B vertaillaan Pilatus PC-12 NG:n kilometrikohtaisia suoria kustannuksia muihin ilma-aluksiin. Kaikki vertailutiedot on mitattu 1110km matkalla ja 360 kg kuormalla (neljä matkustajaa). Pilatus PC-12 NG:n km-kustannukset ovat 2,01€, jotka ovat 208B Grand Caravanin vastaavia (2,60€) pienemmät, mutta suuremmat kuin TBM 850 -koneella (1,72€).

Huomioi polttoaineen vuosittaiset hinnanvaihtelut sekä taulukon määreet

1$ = 0,88€  |  1 ft³ = 0,0283 m³  |  1 lb = 0,454 kg  |  1 nm = 1,85 km

Tuottavuuden vertailu

Kaavion vaaka-akselilla kuvattu nopeus on laskettu vref-nopeusyksiköillä. Tuottavuusindeksiä ei pidä tulkita liian vakavasti, sillä taulukon tekijät ovat jossain määrin mielivaltaisia.Tuottavuus voidaan määritellä seuraavien kolmen tekijän summana:

1. Toimintamatka täydellä kuormalla ja käytettävissä olevalla polttoaineella
2. Pitkän matkan matkanopeus tietyn matkan lentämiseksi
3. Matkustamon tilavuus matkustajille ja palveluille

Polttoainekulutus per tunti

Taulukossa C havainnollistetaan polttoaineenkulutusta per lennetty tunti. Taulukko on esitetty muodossa galloonaa per tunti.

Huom! Taulukossa kulutus esitetty galloonina. 1 gal = 3,79 litraa.

Muuttuvat kokonaiskustannukset

Kuviossa C havainnollistetut Muuttuvat kokonaiskustannukset koostuvat polttoainekustannuksista, ylläpidon työvoimakustannuksista, määräaikaishuoltojen osista sekä muista matkakustannuksista. Pilatus PC-12 NG:n muuttuvat kokonaiskustannukset (545€) ovat kalliimmat, kuin muilla taulukon koneilla.

Huom! Taulukossa rahamääreet dollareina. 1$ = 0,88€

Kuorma ja toimintamatka

Operaattorin tulisi kiinnittää huomiota potentiaaliseen maksimikuormaan.

Huomioi taulukon määreet!
1 lb = 0,454 kg | 1 nm = 1,85 km

Ajankohtaista